Opis produktu
Eko Probiotyk Joy Day Kids - suplement diety zawierający bakterie probiotyczne. Produkt przeznaczony dla dzieci od 3 do 12 roku życia.Produkt ekologiczny, bez glutenu, bez laktozy, bez dodatku cukrów i substancji słodzących. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.Produkt nieklarowany i niepasteryzowany.świeży aromat i naturalny, orzeźwiający smak.SkładnikiZestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 6x10^7 jtk/ml).Suplement diety jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus plantarum LP01 (LMG P-21021), L. rhamnosus LR06 (DSM 21981), Bifidobacterium longum 04 (DSM 23233), B. lactis BA05 (DSM 18352), Streptococcus thermophilus FP 4 (DSM 18616).Właściwości składnikówBakterie probiotyczne - pomaganie w odbudowie mikrobiomu jelitowego po antybiotykoterapii, wpływ na odporność, równowagę mikrobiologiczną jelit i wspomaganie uzupełnienia diety w bioaktywne postbiotyki bakterii probiotycznych.Zalecane dzienne spożycieDzieci powyżej 3 roku życia: 5-10 (1-2 łyżeczki) ml 3 razy dziennie. Rozcieńczyć w ok 50 ml. wody lub napoju.Przed otwarciem butelki wymieszać zawartość.Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwaNie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.Przechowywać szczelnie dokręconą butelkę w chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze od 8 do 24°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Chronić od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć najlepiej w ciągu 30 dni. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.Kwasowość probiotyku oraz możliwie występujące: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni czy gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.ProducentLiving Food Sp. z o. o.Graniczna 1566-320 Trzcielwww.living-food.pl/kontakt