Opis produktu
SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania ’al dente’: 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i GORCZYCĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
Informacje dot. bezpieczeństwa:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Zrównoważony sposób żywienia prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Preparat należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): ALCE NERO (włoskie produkty)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
Producent:
Alce Nero SpA
La Cesenate Conserve Alimentari S.p.A.
Bolonia, Włochy
www.int.alcenero.com