Opis produktu
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZ 1 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 1 szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.Do 1 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PZYGOTOWANIEMWarość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; Tłuszcz: 2,3 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;Węglowodany: 73 g;w tym cukry: <0,5 g;Białko: 4,8 g;Sól: 0,03 g;Informacje dot. bezpieczeństwa:Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu. Producent:Amylon a.s.Svermova 117580 36 Havlickuv BrodZakład: Ronov nad Sazavou582 22 Pribyslav, Republika Czeska www.amylon.czDystrybutor:Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, Polska, info@bioplanet.pl