Opis produktu
SKŁADNIKIkasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAbulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcalTłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 78 g, w tym cukry - 0,4 gBiałko - 13 gSól - 0 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera alergen: gluten. Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.Informacje dot. bezpieczeństwa:Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.Nie spożywać w przypadku alergii na jakikolwiek składnik preparatu. Producent:Bio Planet S.A., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, Polska, info@bioplanet.pl