Opis produktu
SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), woda. (*certyfikowany składnik ekologicznySPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania ’al dente’: 10 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1478 kJ/352 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 3,1 gBłonnik: 2,9 gBiałko: 11 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i GORCZYCĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym, suchym miejscu.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.Informacje dot. bezpieczeństwa:Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.Zrównoważony sposób żywienia prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.Preparat należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.SZCZEGÓŁY PRODUKTUBEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIOWEGAŃSKI: WEGAŃSKIWEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKIPRODUCENT (marka): ALCE NERO (włoskie produkty)PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: WłochyProducent:Alce Nero SpA La Cesenate Conserve Alimentari S.p.A. Bolonia, Włochy www.int.alcenero.com