Opis produktu
SKŁADNIKI woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol* (A.oryzae) (*składniki ekologiczne)OPISSos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 315 kJ / 75 kcalTłuszcz - 0,1 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 gWęglowodany - 4,9 gw tym cukry - 1,5 gBiałko - 9,6 gSól - 14,0 gBłonnik- 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu. PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:LIMA N.V., GROENDREEF 101, 9880 AALTER